Információ és időpontfoglalás

Gyógytorna gyerekeknek

 

Kulcs a megelőzés!

A hanyagtartást, a beesett vállat, a lúdtalpat, a különböző tartáshibákat, a kóros izomfeszüléseket már a korai gyermekkorban felfedezhetjük. Ekkor tehetünk a legtöbbet és legkönnyebben a megszüntetésükért. A gerinc egyenletes, kiegyensúlyozott terhelése a gyermek születésétől kezdve biztos alapot teremt a későbbi fájdalommentes felnőttkor elérésére. Játékos formában javítjuk a mozgáskoordinációt, mozgáskészséget és automatikussá tesszük a helyes testtartást.

A tartásproblémák, gerincproblémák és a mozgásszervrendszer egyéb eltérései a legnagyobb eséllyel gyermekkorban javíthatók, ezért kifejezetten gyermekek számára indítunk általános - egyéni és csoportos - gyógytorna foglalkozásokat.

Tartáskorrekciós, tartásjavító gyógytorna foglalkozásokra várjuk szeretettel az óvódás-, kisiskolás- és általános iskoláskorú gyerekeket különböző csoportokba.
A tornák barátságos környezetben, maximum 10 fős csoportban zajlanak. A tornafoglalkozás alatt sok játékos, mozgásos, fejlesztő, izomerősítő gyakorlattal ismerkedhetnek meg a gyerekek, ezáltal fejlődik a testtudat és az egész mozgásszervrendszer.

Javasolt

  •           hanyagtartás
  •          gerincproblémák
  •          térdproblémák
  •          lúdtalp
  •          gyenge izomzat
  •      egyensúlyproblémák esetén.

A gyermek mozgásigényének kielégítése, a rendszeres mozgáshoz való hozzászoktatás elősegíti a mozgásszervek és az izomzat egészséges fejlődését.  Fontos, hogy folyamatosan és rendszeresen kell fejleszteni az izmokat így megelőzhetőek a deformitások és tartáshibák kialakulása.

A korai gyermekkorban felismert deformitásokat még könnyen megszüntethetjük.