Alapozó Terápia

Mint tudjuk, a mozgás a világgal való kapcsolatfelvétel első formája. Erre épülnek rá az emberre jellemző kommunikációs formák: a beszéd, az olvasás és írás. Ha kimaradnak egyes lépések, esetleg nincs elegendő idő, tér vagy lehetőség a gyakorlásra, akkor hibák csúszhatnak a fejlődésébe. Az idegrendszer egyes területei alulszervezetté válnak, amelynek következményei legtöbbször az iskolában jelennek meg tanulási nehézség formájában. 

      Mozgásterápia segítségével lehetőséget biztosíthatunk az idegrendszer számára, hogy bepótolja lemaradásait. Ilyenkor az idegrendszer fejlődésével párhuzamosan csökkennek a tanulási nehézségek, esetleg teljesen el is tűnnek. Természetesen a mozgásterápia nem csodaszer, nem helyettesítheti a tanulást. Abban viszont segítséget nyújthat a problémákkal küszködő gyermekek számára, hogy ne kelljen minden szabadidejüket tanulással tölteni.

          Milyen problémáknál hatásos?

  Iskola éretlen óvodásoknál és kisiskolásoknál: dyslexia, diszgráfia, diszkalkulia, részképesség zavarok, figyelemzavarok, hyperaktivitás, megkésett beszédfejlődés, beszédindítás, kivétel nélkül minden mozgáskoordináció javítása. Óvodásoknál elősegíti az iskolaérettséget, kisiskolás korban a már kialakult kórképek is jól kezelhetők megfelelő terápiával. 

 

    Az Alapozó Terápia néhány közvetlen (tapasztalati) hatása:

  • beindítja a megkésett beszédfejlődést; 
  • beindítja a rajzkészség igen erős fejlődését óvodásoknál, 
  • megkönnyíti az olvasást, főleg az olvasás gyorsasága nő, ezáltal a szövegértés is javul,
  • mindig javítja a mozgáskoordinációt.
  • javítja az írás minőségét, sortartást,olvashatóságot
  • csökken a figyelemzavar
  • csökken a hyperaktivitás
  • oldódnak a számolási nehézségek
  • kevesebb a magatartási probléma

 

      A fejlesztés heti 2 alkalommal javasolt. Játékos torna, gyerekek számára általában kedvelt tevékenység, közben pedig a gyermekeknél újraindítjuk az emberi fejlődéstani mozgássorozatot, mintegy még egyszer “belökve” az agy fejlődésbeli lehetőségét .

    1 órás csoportos foglalkozások a MOBEK-ban! A jelentkezés részleteiről érdeklődjön a MOBEK recepcióján személyesen, vagy a +36 30 479 1991-es telefonszámon, illetve bővebb felvilágosítást Plánki Krisztina elérhetőségein is kérhet.

 

 

      Minden erőmmel, tapasztalatommal és tudásommal azon vagyok, hogy emberileg és szakmailag hozzájáruljak a gyermekek maximális fejlődéséhez ! 

 

   

                                                                                                 Plánki Krisztina

                                                                                                     20-278-3843