Flossing terápia

FLOSSING terápia

Miért alkalmazunk effajta terápiát?

  • Mikrosérülések következtében folyadék lép ki, aminek következtében a szövetek megduzzadnak. Ez a nyomásfokozódás és a keringés csökkenése okozza a fájdalom érzékelését. Ennek következményeként megváltozik a mozgásmintánk.(kíméljük az adott testrészt). Mikrosérülések következtében gyakran az izmok közti fasciában bizonyos időre letapadások alakulnak ki, ami a szövetek csúszásának korlátozásához, illetve a mozgástartomány csökkenéséhez vezet és fájdalommal jár.

A terápia célja a fájdalomcsillapítás és a mozgásterjedelem növelése.

  • A terápia során 1-2 mm vastagságú nyújtható latexanyagot alkalmazunk, így okozva vérbőséget, illetve a szalaggal kifejtett kompresszió által fokozzuk az anyagcserét, mobilizáló hatást és fascia lazítást érünk el.
  • Kompresszió hatására a bőrrel létrejön egy erős kohézió úgy, hogy mozgás/mozgatás következtében a lágyrészek elcsúsznak. Ez segíti a lazítást és a blokkoldást.

Az érzéskiesés előtt szedjük le a szalagot, minél gyorsabban, hogy a frissen beáramló sejten belüli folyadék a lehető legnagyobb nyomással érkezzen be. (minél nagyobb a nyomás, annál inkább elérhető a letapadások felszakítása)

Addig ismételjük meg a kezelést, amíg a fájdalom meg nem szűnt vagy elviselhető állapotúra nem változott. Akár minden nap alkalmazható terápia. Sok esetben megtanítható a pácienseknek a tekerési technika, így otthon is kiválóan alkalmazható technika.