Gyógytorna

A mozgás, mint terápiás eszköz már ősidők óta alkalmazott eljárás a gyógyászatban. Konzervatív, azaz nem műtéti eljárás, mely az orvostudomány fejlődésével, az anatómiai ismeretek bővülésével egyre nagyobb szerepet kap a mozgásszervi betegségek gyógyításában.

Prevenció

Gyógytorna javasolt minden, sport tekintetében inaktív személy számára. Segítségével megelőzhetőek vagy lassíthatóak egyes szövetek túlterhelése, a porckopás természetes folyamata vagy akár a fiatalok hanyagtartása is.

Terápia

Meglévő tünetek esetén szintén hatékony gyógymód, melynek rendszeres alkalmazás esetén a panaszok csökkenése, megszűnése érhető el. A gyógytornász tevékenységhez hozzá tartozik egyéb fizioterápiás eljárások alkalmazása, mint például a lágyszövetek mobilizálása, a mozgásminta javítása, vagy ergonómiai tanácsadás.

Műtétet megelőző/követő időszak
Célunk a teljes panaszmentesség elérése, egyes esetekben viszont csak műtéti beavatkozás képes javítani az életminőséget. Tervezett műtét előtt (pl. protézis) azonban a gyógytorna kiemelt fontosságú, hiszen a mozgásterjedelem, a lágyrészek rugalmassága, az izmok ereje befolyásolja a műtét utáni rehabilitáció sikerességét. Ezeket a feltételeket kizárólag mozgással, gyógytornával tudjuk megteremteni.

Online időpontfoglalás

Loading...