Pilates

Fáj a hátad?
Gyenge a hasizmod?
Merevek az izmaid?

A MEGOLDÁS: STOTT PILATES

A Pilates igen kíméletes az ízületekkel, így bármely korosztály használhatja. A módszer alkalmas arra, hogy bizonyos fájdalmas ízületeket kímélve, edzésben tartsa a sérülésből felépülőket. Ehhez természetesen elengedhetetlen a mozgásszervi szakorvosi ajánlás és felügyelet.
A Pilates kezdetben a balettművészek és az élsportolók körében terjedt el igen gyorsan, mert biztosítja az egyenletes, az egyébként nehezen edzhető törzsizomzat erősítését, miközben fokozza a rugalmasságot, hajlékonyságot.

A Pilates a nyugati világban nem csak a fitnesztermek népszerű módszerévé vált, hanem a műtét vagy sérülés utáni rehabilitáció fontos részévé vált. Jelenleg legdinamikusabban fejlődő iránya a sérülés megelőző úgynevezett prehab módszer, megelőzendő a sérülést és az azt követő rehabilitációt. A Pilatest elsősorban rehabilitációs módszerként dolgozták ki, de az orvosi kutatásokat figyelembe véve fejlesztették modern mozgásmódszerré. A Pilates segít karcsúságunk megőrzésében és izomzatunk feszessé tételében, törzsizomzatunk stabilizálásában.

A Pilates hatékonyan alkalmazható derékfájás, csípő, térd és más mozgásszervi betegségek esetén is ízületkímélő hatása miatt. A módszer lényege, hogy olyan egyenletes, fokozatosan felépített és egyénre szabott gyakorlatokból áll, amelyek elősegítik izomzatunk harmonikus egységként történő működését. Egyúttal magába foglal egy olyan speciális légzéstechnikát, melynek segítségével nemcsak a szervezet oxigénellátása növelhető, hanem a fizikai teljesítmény is jelentősen fokozható.

Online időpontfoglalás

Loading...