CARTYLIS kollagén

folyékony kollagén

ELINDULT WEBÁRUHÁZUNK

Leírás

CARTYLIS

HOGYAN KÉPZŐDIK A TESTBEN A KOLLAGÉN?
A szervezet kollagént állít elő azáltal, hogy az étrendi fehérjéket aminosavakra bontja.  Shannon Weston, a houstoni Texasi Egyetem Egészségügyi Közegészségügyi Karának regisztrált dietetikusa szerint az aminosavak építik fel a szervezetben a különböző típusú fehérjéket, beleértve a kollagént is.

MILYEN A CARTYLIS-BAN A KOLLAGÉN GYÓGYSZERÉSZETI TISZTASÁGA?
A Cartylis kollagénjei tiszták, és kollagénünk koncentrációja magas.

KOLLAGÉN ASZIMILÁCIÓ
HÁNY % SZÍVÓDIK FEL?
Az általános felszívódási elvek alapján:
• A felszívódási ráta vált a folyadék kontra tabletta vita igazi fókuszpontjává. Publikációk szerint a folyadék felszívódási aránya 98%, míg a tabletták aránya  18%. Kapszulák vagy tabletták használatakor a szervezetnek először ki kell vonnia a hatóanyagot vagy le kell bontania a segédanyag szerkezetet, hogy folyékony formába kerüljön a hatóanyag a gyomorban.
A folyékony forma asszimilációja 1-4 percet vesz igénybe.  A kapszulák vagy tabletták esetében 20-30 percig is eltarthat, mire a szervezet elkezdi asszimilálni őket.
• Annak érdekében, hogy bármely tápanyag elérje a test sejtjét, először oldatos formába kell hogy kerüljön. Általános szabály, hogy minél közelebb áll egy készítmény a folyékony formához, annál gyorsabban és teljesebben asszimilálódik és hat a szervezetben.
• A tabletta formulákból általában nehéz teljesen felszívódni a hatóanyagnak a szervezetben, míg a folyadék formából meglehetősen könnyen felszívódik. Kimutatták, hogy a tablettákban lévő tápanyagoknak csak 10-20%-a szívódik fel.

MILYEN TÍPUSÚ KOLLAGÉN TALÁLHATÓ A CARTYLISBAN?
A Cartylisban I-es és III-as típusú kollagén található, melyek marhakollagén eredetűek.
A piacon kapható kollagén készítmények között az I-es típus a legelterjedtebb (általában halkollagénből).
Az I-es és III-as kollagén együttesen éri el a legerősebb kötőszöveti hatást.
A CARTYLIS ivása a kollagén bevitel mellett indukálja a test kollagén termelését is.

MILYEN TÍPUSÚ KOLLAGÉN VAN TÖBBSÉGÉBEN A TESTBEN?
Az I-es típus a szervezet kollagénjének 90%-át teszi ki, és sűrűn csomagolt rostokból áll.  Szerkezetet biztosít a bőrnek, csontoknak, inaknak, rostos porcoknak, kötőszöveteknek és fogaknak.

A CARTYLIS HATÁSOS A KÖTŐSZÖVETEK FELÉPÍTÉSÉBEN ÉS REGENERÁLÓDÁSÁBAN?
Igen

MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁR A TÖBBI HATÓANYAG HOZZÁADÁSA?
• A C-vitamin, más néven L-aszkorbinsav, egy vízben oldódó vitamin, melyet az  ember a legtöbb állattal ellentétben nem képes endogén módon szintetizálni, ezért az étrend alapvető összetevője kell hogy legyen.
A C-vitamin a KOLLAGÉN, az L-karnitin és bizonyos neurotranszmitterek bioszintéziséhez szükséges. A C-vitamin továbbá részt vesz a FEHÉRJE ANYAGCSERÉBEN is.
• A C-vitamin szintén fontos fiziológiai ANTIOXIDÁNS , és kimutatták, hogy más antioxidánsokat is regenerál a szervezetben, beleértve az alfatokoferolt (E-vitamin).

• A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amely természetesen nagyon kevés élelmiszerben van jelen, és étrendkiegészítőként kapható.  Endogén módon is termelődik, amikor a napfény ultraibolya sugarai becsapják a bőrt, és elindítják a D-vitamin szintézisét.  A napsugárzásból, élelmiszerekből és táplálékkiegészítőkből nyert D-vitamin biológiailag inert, és az aktiváláshoz két hidroxiláción kell keresztülmennie a szervezetben.
• A D-vitamin szükséges a CSONTNÖVEKEDÉSHEZ és a csontok  osteoblastok és oszteoklasztok általi átalakításához .  Elegendő D-vitamin hiányában a csontok elvékonyodhatnak, törékennyé válhatnak vagy elfajulhatnak.
A D-vitaminnak más szerepe is van a szervezetben, például CSÖKKENTI A GYULLADÁST.

• Az E-vitamin bizonyos élelmiszerekben természetesen megtalálható és étrend-kiegészítőként is elérhető.  Az „E-vitamin” a zsírban oldódó vegyületek egy csoportjának gyűjtőneve, amelyek jellegzetes ANTIOXIDÁNS hatással rendelkeznek (1).
• Az E-vitamin a sejtek antioxidáns védelmi rendszerének fő lipidoldékony összetevője.  Antioxidáns hatása miatt számos fontos szerepe van a szervezetben.
1. Traber MG.  E-vitamin. In: Shils ME, Shike M, Ross AC, Caballero B, Cousins ​​R, szerk.  Modern táplálkozás az egészségben és a betegségekben.  10. kiadás Baltimore, MD: Lippincott Williams & Wilkins, 2006; 396-411.

·A szelén egy olyan nyomelem, amely természetesen számos élelmiszerben megtalálható, és étrend-kiegészítőként is elérhető.  A szelén, amely táplálkozási szempontból nélkülözhetetlen az ember számára, több mint két tucat SZELENOPROTEIN ALKOTÓELEME, amelyek kritikus szerepet játszanak a szaporodásban, a pajzsmirigyhormonok anyagcseréjében és a DNS-szintézisben (1).
A vázizomzat a szelénraktározás fő helye, amely a teljes szelénkészlet körülbelül 28-46%-át teszi ki (2).

 

ADAGOLÁS: napi 1db fiola reggeli előtt.