A hasplasztika utáni gyógytorna

Elengedhetetlen lépés a gyógyulás felé

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, olykor elengedhetetlen, hogy plasztikai beavatkozáson essünk át legyen az akár esztétikai, vagy egészségügyi eljárás. Azonban a sikeres gyógyulás érdekében nem csak az orvosi beavatkozás, hanem a megfelelő gyógytorna is nélkülözhetetlen.

🔸Mikor kezdjük el?
Az első és legfontosabb kérdés az, mikor lehet elkezdeni a gyógytornát. Az orvos általában azt javasolja, hogy a műtét után néhány hétig pihenjen a beteg, mielőtt intenzívebb fizikai aktivitást végezne. Azonban a könnyű, csökkentett intenzitású gyógytorna gyakran már röviddel a műtét után megkezdhető. Fontos azonban, hogy mindig konzultáljon az orvosával, vagy a gyógytornászával, mielőtt bármilyen gyakorlatot végrehajtana.

🔸Az előnyök:

🔹Gyógyulás támogatása: A megfelelően kivitelezett gyógytorna segíthet az izmok rugalmasságának és erejének visszaszerzésében. A műtét következtében megsérült szövetek gyorsabb gyógyulását is elősegítheti.

🔹Hegek minimalizálása: A gyógytorna során végzett lágy mozdulatok és nyújtások segíthetnek csökkenteni a hegek és hegrendellenességek kialakulásának kockázatát.
Speciális hegkezelő technikákkal tudjuk segíteni a hegszövet megfelelő átépülését és megelőzni a letapadást ami mozgásszervi panaszokat okozhat évek múltán!

🔹Komfortérzet növelése:
A hasi műtét után gyakran tapasztalható feszülés és merevség érzése csökkenhet a gyógytorna segítségével. Az izmok és szövetek visszaszerzett mozgékonysága miatt a mindennapi tevékenységek könnyebben elvégezhetők lesznek.

🔹Helyes testtartás:
A gyógytorna során tanult helyes testtartás és légzéstechnikák hozzájárulnak a gerinc egészségéhez és a testtömeg egyenletes eloszlásához, ami hosszú távon megőrizheti a plasztikai műtét pozitív eredményeit.

🔹Pszichológiai hatás:
A gyógytorna nem csak a testre, hanem a lélekre is jótékony hatással lehet. Az aktív részvétel az újrakezdés érzését kelti, és a test ápolásának tudata javítja az önbizalmat és az önbecsülést.

Összességében a hasplasztika utáni gyógytorna elengedhetetlen része a teljes gyógyulási folyamatnak. Az időben megkezdett és szakszerűen végrehajtott gyógytorna segít minimalizálni a szövődményeket, növeli a komfortérzetet és hozzájárul a hosszú távú eredmények megőrzéséhez. Mindig fontos az orvossal és a gyógytornásszal egyeztetni, mielőtt elkezdenénk bármilyen gyógytornát, hogy a saját egyedi helyzetünket figyelembe véve válasszuk ki a megfelelő gyakorlatokat és intenzitást.

Sinka Gréta gyógytornász

Időpontfoglalás

Jó kezekben az egészsége!

(fotó:Getty Images)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Nyomtatás